Популярната актриса Оливия Уайлд дебютира успешно с режисурата на Зубрачки (2019)

...
Популярната актриса Оливия Уайлд дебютира успешно с режисурата на Зубрачки (2019)
Коментари Харесай

Хари Стайлс и Флорънс Пю влизат в матрицата

Популярната актриса Оливия Уайлд дебютира сполучливо с режисурата на  " Зубрачки " (2019) и за втория й режисьорски опит се провежда същинско наддаване сред студиата - извоювано от New Line Cinema, подплатено със стабилен бюджет и премиера на фестивала във Венеция. " Не се тревожи, скъпа " беше подгрят и от - може би нежелателен - пиар от жълтата преса, която драговолно следеше рокадите в актьорския състав и в персоналния живот на режисьорката (след отдръпването на Шиа Лабьоф от основната роля, Уайлд го размени с новото си гадже Хари Стайлс, а пък титулярката Флорънс Пю отхвърли да се появява на част от рекламните мероприятия на продукцията). Както се споделя - неприятна реклама няма, само че по-тревожното в " Не се тревожи, скъпа " е, че филмът не е кой знае какъв брой добър. А има всички предпоставки за това. 

26-годишната Пю към този момент се потвърди като чудесна актриса с необятен набор както в " Лейди Макбет " и " Малки дами ", по този начин и във вселената на Marvel. Кариерата й явно ще върви единствено напред и нагоре: предстоят й изяви в " Дюн 2 " на Дени Вилньов, " Опенхаймер " на Кристофър Нолан и основната злодейска роля в минисериал по " На изток от парадайса " на Стайнбек. Нейното отдадено осъществяване е и това, което държи " Не се тревожи, скъпа " над повърхността и оказва помощ филмът да не нагълта напълно вода. Другият огромен плюс на продукцията са възхитителните костюми, декори и музика, пресъздаващи сякаш идиличното битие на американската буржоазия през 50-те години, а в действителност изцяло фиктивен хронотоп. Дебютантът Стайлс, прочут на целия свят като поп звезда, се оправя обичайно. Със сигурност горещите секс подиуми сред него и Пю при започване на кино лентата ще продадат някой и различен билет за " Не се тревожи, скъпа ". 

Сюжетно филмът се върти към съпружеството и по-точно към нищожно осъвременена версия на " Степфордските съпруги " - въпреки Уайлд да твърди (и то е очевидно), че измежду вдъхновенията й са били класики от 90-те като " Шоуто на Труман " и " Матрицата ". Накратко, героинята на Пю - Алис, стартира да вижда мрачни пукнатини зад лъскавото сексистко общество в изолираното градче Виктори, където всички мъже работят нещо строго секретно, а дамите им не подозират какво. Симулацията на благополучен живот стартира да наподобява все по-опасна  - освен за нея, а демиургът зад всичко това (Крис Пайн) - от ден на ден като водач на фракция. Посланието в последна сметка е за еманципацията на дамата и през днешния ден това наподобява тъкмо толкоз остаряло, колкото са и историите за аленото и синьото хапче или риалити шоутата. Филмът е хубав, стартира добре, а Пю държи прочувствения интерес на феновете до самия край - само че сюжетът е безпорядък, а за другите герои изобщо не ни пука (може би тъй като половината са измислени).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР